Manon Melis heeft wilde plannen en wil Miedema naar Feyenoord halen

10 juni 2019

BSR Agency

Het zou zomaar kunnen dat Vivianne Miedema binnenkort haar wedstrijden in het shirt van Feyenoord speelt. Als het aan Manon Melis ligt, zeker. Feyenoord wil binnen een paar jaar de eredivisie voor vrouwen in en daar moet melis, coördinator meidenvoetbal bij de Rotterdammers, voor zorgen.


"We zijn van plan om over een aantal jaar de eredivisie in te gaan. Vivianne is een groot Feyenoord-fan, dat steekt ze niet onder stoelen of banken. Zodra het gaat gebeuren, krijgt ze een belletje van me", laat Melis weten. Momenteel is zij nog topscorer aller tijden van Oranje met 59 goals, maar Miedema komt met rasse schreden dichtbij (58 goals).

"Vivianne is nu 22 jaar en speelt bij Arsenal. Ze zal zeker niet middenin haar carrière komen. Maar wellicht ergens aan het einde. Als ik zelf nog had gevoetbald, zou ik ook graag een keer voor Feyenoord hebben gespeeld."

Momenteel bestaat de Rotterdamse meidentak uit 3 teams. Voor komend seizoen heeft Melis een beloftenteam opgericht. "Je kan niet zomaar ineens een eredivisieteam uit de grond stampen. De beloftenploeg is een mooie stap, daarna moet de stap naar de eredivisie volgen."