Martens heeft 1e prijs met FC Barcelona al binnen

Twitter.com/ToniDuggan

Martijn Baars • 19:15, 27-08-2017 / Laatste Update: 06:20, 05-01-2024

Lieke Martens gaat lekker! De beste voetbalster van Europa won zondag haar 1e prijs met FC Barcelona Femení, de vrouwenploeg van de Catalaanse topclub.

Martens (24) kwam nog niet in actie bij de finale van de Copa Catalunya Femenina, waarin FC Barcelona met 3-0 won van de vrouwenploeg van stadgenoot RCD Espanyol. Ook de Britse sterspeelster Toni Duggan, die deze zomer overkwam van Manchester City, speelde nog niet.

Prijzenkast

Het was voor de vrouwen van FC Barcelona al de 8e keer in 9 jaar tijd dat ze de Copa Catalunya wonnen. De vrouwenploeg van FC Barcelona werd in 1988 opgericht. Sindsdien werd het team 4 keer kampioen en wonnen de dames 5 keer de Spaanse beker. Het kampioenschap van Catalonië, een toernooi in aanloop naar het reguliere seizoen, werd nu dus al voor de 8e keer gewonnen.

Europa's beste

Martens werd afgelopen week in Monaco verkozen tot beste voetbalster van Europa. Eerder deze zomer werd ze Europees kampioen met de Oranje Leeuwinnen. Op het EK in eigen land werd ze verkozen tot beste speelster van het toernooi.