Martens en Harder kopiëren Miedema en Nadim: 2 goals binnen 5 minuten (video's)

Martijn Baars • 19:54, 06-08-2017 / Laatste Update: 13:51, 05-01-2024

Wat Nadia Nadim en Vivianne Miedema voor elkaar kregen in de EK-finale, was al knap. De Deense en Nederlandse spitsen scoorden binnen 5 minuten na elkaar. Maar dat het even later in de wedstrijd weer zo snel achter elkaar zou gebeuren, had helemaal niemand verwacht. Toch gebeurde het!

Lieke Martens hielp de Oranje Leeuwinnen in de 28e minuut aan de 2-1 voorsprong. En dat was pas 22 minuten na de 0-1 van Denemarken. Martens, normaal gesproken van linksbuiten naar binnen dribbelend en schietend, kwam nu eens van de andere kant. Met haar chocoladebeen schoot ze verrassend raak in de korte hoek: 2-1.

GOOOAAALLL!!!

What a final this is 🙌

Netherlands take the lead with an absolute missile from Martens 🚀#WEURO2017 #NEDDEN pic.twitter.com/ghzfFlG9nC

— Eurosport UK (@Eurosport_UK) August 6, 2017

Maar lang kon Nederland niet van die voorsprong genieten. Na een razendsnelle counter ontsnapte Pernille Harder aan de buitenspelval. De Deense aanvoerster kapte haar tegenstandster uit, dribbelde naar binnen en schoot ook via de korte hoek raak: 2-2!