Martens tikkeltje jaloers op andere meiden: ‘Voor mij is dat niet mogelijk op dit moment’

6 juni 2019

ANP

Lieke Martens wist van jongs af aan: ik wil profvoetballer worden. De 26-jarige Nederlandse kan inmiddels zeggen dat dat gelukt is. Na een tocht kriskras door Europa belandde ze uiteindelijk bij Barcelona. Haar droomclub. Toch zijn er ook mindere periodes.


Als je denkt aan opgeven dan denk ik: 'Ik ga niet opgeven.' Maar ik moet eerlijk zeggen: ik ben een beetje jaloers op Spaanse meiden, Engelse meiden, die lekker in hun land op een hoog niveau voetballen. Voor mij is dat niet mogelijk op dit moment", zegt ze in gesprek met De Limburger (€).

"Ik kan wel teruggaan naar Nederland, maar wil me door blijven ontwikkelen."

Heimwee
Martens speelde in 2011 voor het laatst in Nederland, bij VVV-Venlo. Na avonturen in België, Duitsland en Zweden belandde ze na het succesvolle EK in 2017 bij Barcelona. "Ik leef mijn droom, want ik was als jong meisje al fan van Barcelona", aldus Martens, die toegeeft dat het niet altijd even makkelijk is.

"Af en toe krijg ik nog steeds last van heimwee. Hier heb je teamgenoten, maar voor de rest niemand. Mannelijke voetballers nemen hun hele gezin mee, kunnen iedereen meenemen die ze willen, kunnen hun eigen huisje creëren", stelt de Oranje Leeuwin. "Zo werkt het nog niet bij het vrouwenvoetbal."