Martens wint met Barça Spaanse topper tegen Atlético

Twitter.com/FCBFemeni

admin • 21:15, 18-11-2018 / Laatste Update: 07:00, 08-01-2024

De dames van FC Barcelona hebben zondag in het Mini Estadi voor 4616 toeschouwers de Spaanse topper tegen Atlético Madrid met 2-1 gewonnen. Lieke Martens deed de volledige 90 minuten mee bij FC Barcelona.

Het vrouwenteam van Atlético Madrid werd de afgelopen 2 seizoenen kampioen van de Liga Iberdrola, met slechts 3 en 1 punt voorsprong op FC Barcelona Femení. Dit seizoen zijn het opnieuw deze 2 clubs die de dienst uitmaken in de Spaanse vrouwencompetitie.

Atlético Madrid kwam 10 minuten na rust op voorsprong door een goal van de Mexicaanse verdedigster Kenti Robles, maar door een lekkere stiftbal van Aitana Bonmatí Conca kwam Barça in de 65te minuut weer op 1-1. Het leek daarna een gelijkspel te gaan worden, maar de Engelse aanvalster Toni Duggan maakte in de 91ste minuut de winnende 2-1 voor de Catalaanse ploeg.

Door de overwinning brengt FC Barcelona het gat op de koploopsters terug tot 1 puntje. De verliespartij betekende voor Atlético Madrid het 1e puntverlies na 8 overwinningen op rij.

FC Barcelona Femení on Twitter

SIIIIIIIIIIIIIIIIIII! FINAL!! @FCBfemeni - @AtletiFemenino (2-1) ⚽️ @AitanaBonmati (65') @toniduggan (91')/ Kenti (56') #FCBlive #LigaIberdrola