Melis, topscorer aller tijden voor Oranje, stopt al op 30e met voetballen

8 november 2016

ANP

Manon Melis is pas 30, maar toch houdt ze het al voor gezien. Melis stopt bij haar Amerikaanse club Seattle Reign. Eerder dit jaar stopte ze ook al bij het Nederlands elftal. Ze mist haar man en is klaar voor een nieuwe stap in haar leven.


Te vroeg?
Melis is met 59 doelpunten topscorer aller tijden van Oranje. Dit seizoen scoorde ze ook nog eens in 5 wedstrijden op rij voor haar club Seattle Reign. Ze kan dan ook nog steeds aardig mee, zegt ze zelf ook tegenover lokale media: "We hebben de play-offs niet gehaald, maar toch was het een goed seizoen voor mij. Ook het spelen in de Amerikaanse competitie en alles wat daarbij komt kijken was fijn."

Buitenland
"Ik heb voor het voetbal 10 jaar in het buitenland geleefd, maar het is niet leuk meer om zo ver van mijn echtgenoot te leven", zegt Melis. Melis speelde eerder al voor FC Malmö, Linköpings FC en Göteborg in Zweden.
The American Dream
Voor Melis was het altijd al een droom in de Amerikaanse competitie te mogen spelen. "Spelen in de Verenigde Staten is iets wat ik al heel lang wilde en het was een geweldig seizoen. In veel andere competities zijn er maar 2 of 3 echt goede teams, maar in Amerika zijn ze allemaal goed. Elke wedstrijd is niet zomaar gewonnen. Er spelen ook zo veel goede spelers."

Toch vertrekt Melis weer richting Nederland, waar ze dinsdagavond in Rotterdam de loting voor het EK vrouwenvoetbal in 2017 mag doen.