Merel van Dongen steunt anonieme homoseksuele voetballer

16 juli 2020

BSR Agency

Oranje-international Merel van Dongen is vanavond een actie begonnen om de anonieme homoseksuele voetballer uit de Premier League te steunen. Die schreef onlangs een brief naar tabloid The Sun, waarin hij aangaf dagelijks te worstelen met de geheimhouding van zijn seksuele geaardheid.


De voetbalwereld is niet klaar voor een openlijk homoseksuele speler, stelt hij. Met de hashtag #YouCanCountOnMe wil Van Dongen hem laten weten dat ze met hem meevoelt en hem helpen.

'2020 is lelijk genoeg geweest. Het is tijd voor iets moois én voor verandering. Die is mogelijk. Dat bewijst de geschiedenis. Jackie Robinson was de eerste zwarte honkballer en Billie Jean King won de battle of the sexes. Nu is het tijd voor de eerste homoseksuele profvoetballer.

Dit is jouw erfenis, maar het is altijd spannend als je voorop loopt. Spannend als je de eerste bent. Alles wat wij nu voor jou kunnen doen, is je een veilige omgeving bieden. Dus, laat hem weten dat we hem steunen. #YouCanCountOnMe.'

De tweet van Van Dongen werd positief ontvangen en werd in mum van tijd honderden keren geretweet, onder anderen door Barbara Barend en Claudia de Breij.