Miedema maakt 4 van de 5 Arsenal-treffers in Champions League

Arsenal

admin • 22:43, 16-10-2019 / Laatste Update: 12:12, 07-01-2024

Arsenal heeft in de Champions League voor vrouwen goede zaken gedaan. Op bezoek bij Slavia Praag werd met 5-2 gewonnen. 4 van de 5 doelpunten kwamen op naam van Vivianne Miedema.

Ze opende de score in de Eden Arena in de 24ste minuut. 2 minuten later maakte de topscorer aller tijden van Oranje er maar meteen 0-2 van.

Nog in de 1ste helft maakte ze er eigenhandig 3-0 van, om 7 minuten na rust ook voor de 4-0 te tekenen. Daarna liep Arsenal via Little uit naar 5-0, om vervolgens nog 2 tegentreffers te moeten incasseren.

Roord

Miedema werd in de 76ste minuut vervangen door Jill Roord, die na het WK de overstap maakte van Bayern München naar Arsenal. Daniëlle van de Donk speelde wel de hele wedstrijd namens Arsenal, dat zondagmiddag nog met 2-1 verloor in de Londense derby Chelsea en daarmee de koppositie in de FA Women's Super League kwijtraakte aan Manchester City.