Moet Van de Donk in achtste finale tegen haar eigen vriendin?

19 juni 2019

Met een beetje pech (of geluk) speelt Daniëlle van de Donk in de volgende ronde van het WK wel een heel speciale wedstrijd. Een van de mogelijke tegenstanders in de 8e finale is namelijk Engeland. En daar speelt Beth Mead, volgens bronnen de VRIENDIN van Van de Donk.


Volgens Spelersvrouw.nl zijn Mead en Van de Donk een setje. Het stel speelt samen bij Arsenal, waar de vonk in 2017 binnen én buiten het veld oversloeg. Heel leuk natuurlijk, maar nu bestaat de kans dat ze elkaars tegenstanders zijn in de volgende ronde.

Wanneer zou Nederland tegen Engeland moeten? 
De enige optie dat Nederland en Engeland elkaar treffen in de 8e finale is als Nederland groepswinnaar wordt en Engeland 2e in hun groep. Nederland speelt donderdag tegen Canada en heeft aan een gelijkspel genoeg aan groepswinst.

Engeland speelt woensdagavond tegen Japan. Ook zij moeten gelijkspelen om 1e te worden in hun poule (en Nederland dus te ontlopen). Mocht Japan winnen, dan is een clash tussen Van de Donk en Mead in de 8e finale wel heel dichtbij.

Als het de volgende ronde niet is, bestaat natuurlijk ook altijd nog de kans dat Van de Donk en Mead elkaar later in het toernooi treffen.Dit bericht bekijken op Instagram

Trying to take a normal photo....we got there in the end 😂📸 @daniellevddonk @annamoorhouse

Een bericht gedeeld door Beth Mead (@bethmead_) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Bongo bingo’s 🙋🏻‍♀️ When you know, you know 😂 #tbt #winning

Een bericht gedeeld door Daniëlle van de Donk (@daniellevddonk) op

Dit bericht bekijken op Instagram

You can’t live a full life on an empty stomach. My excuse anyway... 🤷🏼‍♀️💁🏼‍♀️

Een bericht gedeeld door Beth Mead (@bethmead_) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Sending this one cuddles ❤️ #arsenal

Een bericht gedeeld door Daniëlle van de Donk (@daniellevddonk) op