Nipte zege voor FC Twente Vrouwen in voorronde Champions League

Robert Hüsken • 22:52, 23-08-2016 / Laatste Update: 02:35, 08-01-2024

FC Twente Vrouwen is dinsdagavond de voorronde van de Champions League begonnen met een nipte 2-1 zege. Na een helft spelen stond het tegen het Hongaarse Ferencvárosal al 2-0 voor de Tukkers. Na rust zakte de ploeg van trainer Tommy Stroot in en mocht Twente uiteindelijk blij zijn dat het slechts één tegendoelpunt incasseerde.

Renate Jansen opende in de eerste helft de score met een prachtige solo-actie. De aanvalster had hier wel wat geluk bij, maar ze rondde beheerst af. Na ruim een half uur verdubbelde Ellen Jansen met een fraaie kopbal de stand in 2-0. Twente leek op rozen te zitten. De Hongaren creëerden wel kansen, maar het vizier stond voorin niet op scherp. De gevaarlijkste speelster aan de kant van de gasten was buitenspeelster Ebere Orji. Zij liet een aantal fraaie acties zien, maar gescoord werd er daaruit niet.

In de tweede helft had Twente het lang moeilijk. Routinier Marthe Munsterman voelde zich niet lekker en werd in de rust vervangen door de jeugdige Zoï van de Ven (16). De onrust in het elftal was duidelijk zichtbaar en Ferencváros profteerde hier optimaal van. Inna Zlidnis schoot de bal al na vijf minuten uit de kluts binnen: 2-1.

Door het kleine verschil in score was het tot het eind spannend. Beide teams kregen kansen. Zo schoten de Hongaren van dichtbij naast en faalden Renate Jansen en Jill Roord in de slotminuut voor open doel.

FC Twente - Ferencváros 2-1 (2-0).
Scoreverloop: 21. R. Jansen 1-0, 34. E. Jansen 2-0, 51. Zlidnis 2-1.

Opstelling FC Twente Vrouwen: Lorsheyd, Roetgering, Kerkdijk, Waldus, Worm, Munsterman (46. Van de Ven), Onzia, Roord, Bakker (63. Beerensteyn), E. Jansen, R. Jansen.

Later deze week speelt FC Twente Vrouwen nog wedstrijden tegen Hibernians uit Malta (donderdag, aftrap 18.30 uur bij Stevo in Geesteren) en Belediyespor uit Turkije (zondag, aftrap 15.30 uur bij Quick'20 in Oldenzaal). Het beste team uit drie wedstrijd plaatst zich voor het hoofdtoernooi.