Noorwegen ook onderuit tegen toernooidebutant België

BELGA

admin • 22:06, 20-07-2017 / Laatste Update: 23:38, 08-01-2024

Net als Nederland, heeft ook België op het EK Vrouwenvoetbal gewonnen van Noorwegen. Vrij verrassend deden onze zuiderburen dat overtuigend, met een prima score van 2-0. Elke van Gorp en Janice Cayman scoorden in de 2e helft namens de Belgen, die nu net als Denemarken en Nederland op 3 punten staan. Die 2 landen spelen donderdagavond nog tegen elkaar.

Noorwegen staat 11e op de FIFA-ranglijst bij de vrouwen, maar kan zich alleen met een wonder nog plaatsen voor de kwartfinales op het EK. Na de 1-0 nederlaag in het openingsduel tegen Nederland van afgelopen zondag was de ploeg van Martin Sjögren donderdag niet opgewassen tegen het sterk spelende België, die in Breda werden gesteund door duizenden fans.

Na rust op stoom

Elke van Gerp zette België na 59 minuten spelen op voorsprong en 8 minuten later verdubbelde Janice Cayman de voorsprong, die België niet meer uit handen gaf. België verloor het eerste groepsduel zondag met 1-0 van Denemarken. België staat momenteel op een 22ste plek op de FIFA-ranglijst en debuteert deze zomer op een eindtoernooi.

1. Denemarken - 3 punten na 1 wedstrijd (doelsaldo +1)

2. Nederland - 3 punten na 1 wedstrijd (doelsaldo +1)