Oostenrijk houdt Frankrijk verrassend op een gelijkspel

admin • 00:38, 23-07-2017 / Laatste Update: 14:04, 12-12-2023

Oostenrijk heeft zaterdagavond verrassend een punt gepakt tegen Frankrijk op het EK voetbal voor vrouwen. In de Galgenwaard kwamen eerst de Oostenrijkse dames op voorsprong. Frankrijk maakte gelijk en deed er alles aan om op voorsprong te komen, maar dat lukte niet. Door het resultaat is IJsland uitgeschakeld.

Na 27 minuten spelen maakte Lisa Marie Makas namens de Oostenrijkers de 1-0. Na rust herpakten de Françaises zich. Amandine - met de herkenbare naam - Henry kopte de bal in de 51e minuut snoeihard tegen de touwen. Manuela Zinsberger, de keepster van de Oostenrijkers, had het doelpunt wel kunnen voorkomen, maar zij sprong bij de voorzet vol onder de bal door.