Oranje Leeuwin Dominique Bloodworth verruilt Arsenal voor Wolfsburg: ‘Club van naam’

10 mei 2019

BSR

Dominique Bloodworth heeft een contract getekend bij het duitse VfL Wolfsburg. De centrale verdediger van Oranje speelde 4 jaar bij Arsenal. Met hen won ze de Continental Cup, FA Cup en de landstitel.


Bloodworth komt volgend seizoen weer uit in de Bundesliga. Daar speelde zij eerder voor SGS Essen. In Duitsland pakte VfL Wolfsburg in het seizoen 2017/2018 en seizoen 2018/2019 de dubbel. In 2018 stond de Duitse ploeg ook in de finale van de Champions League, die verloren werd van Olympique Lyon.

Grote naam
In 2013 en 2014 wist VfL Wolfsburg wel de Champions League te pakken. Tegen FlowSports zei Bloodworth dat Wolfsburg een grote club is in het vrouwenvoetbal. "Zij hebben een enorme staat van dienst. Het voelt als een grote eer dat 1 van de grootste clubs van Europa mij wil aantrekken. Een nieuwe uitdaging in een nieuwe omgeving, die ik met een enorme drive en ambitie tegemoet zie."

Over haar tijd bij de Londenaren zei Bloodworth lovende woorden. "Ik heb 4 seizoenen vol trots gestreden met het Arsenal logo op mijn shirt. Arsenal is heel belangrijk geweest in mijn ontwikkeling als voetbalster en ik sluit mijn tijdperk hier met de titel én een grote glimlach af. Beter kan niet, toch?"