Oranje Leeuwinnen boeken lekkere WK-kwalificatiezege tegen Slowakije

Brian Vesseur • 21:50, 24-11-2017 / Laatste Update: 16:29, 05-01-2024

De Oranje Leeuwinnen hebben in een leeg stadion met 0-5 van Slowakije gewonnen. In de uitwedstrijd waren de Nederlandse dames veel te sterk. Het is de 2e overwinning (in 2 wedstrijden) van Oranje in de WK-kwalificatiereeks.

Na 8 minuten keken de Slowaken al tegen een achterstand aan, toen Stephanie van der Gragt een corner binnen kopte. Vlak voor rust scoorden Sherida Spitse en Vivianne Miedema ook nog de 0-2 en 0-3. Terwijl het fluitsignaal voor de 2e helft net had geklonken, scoorde Miedema ook nog de 0-4. In de slotfase knalde Van der Gragt ook nog de 0-5 binnen.

Stand in de poule

Doordat er eerder van Noorwegen (1-0) werd gewonnen, staat Oranje gedeeld bovenaan in Groep C. Ook Ierland en Noorwegen (dat al 3 wedstrijden speelde) hebben 6 punten. Slechts 1 team uit elke poule gaat naar het WK 2019 in Frankrijk, de 4 beste nummers 2 spelen play-offs voor 2 tickets.