Oranje Leeuwinnen brullen niet in draak van wedstrijd, maar winnen wel van Wit-Rusland

Eimert Pruis • 23:51, 26-10-2021 / Laatste Update: 17:43, 13-12-2023

De Oranje Leeuwinnen hebben een weinig overtuigende wedstrijd gespeeld bij Wit-Rusland. Weinig werd er gecreëerd en gebruld, maar sterleeuwinnen Lieke Martens en Daniëlle van de Donk beslisten toch de partij: 0-2.

Vivianne Miedema werd erg gemist in de 4e WK-kwalificatiewedstrijd. De spits van Arsenal kreeg rust van bondscoach Mark Parsons en zat niet eens bij de selectie. De normaal gesproken middenvelder Jill Roord was haar vervanger in de punt van de aanval.

De 1e helft was niet om aan te zien. Passjes over een paar meter kwamen al niet aan en er zat geen enkele lijn in het spel van Nederland. Martens was met een halve poging vlak voor rust het dichtst bij de openingstreffer.

Martens en Van de Donk maken het verschil

Die viel alsnog met een lekkere uithaal in de kruising in de 71e minuut. Daarvoor was Van de Donk en Roord ook al op zoek naar dat 1e doelpunt. Van de Donk was de enige die nog een beetje haar niveau haalde en kreeg ook loon naar werken. Een voorzet van Joelle Smits kopte de middenveldster van Olympique Lyon fraai binnen.

Het was licht hoopgevend die 2e helft, maar veel meer ook niet. Nederlander liet andermaal zien wel erg afhankelijk te zijn van topspits Miedema en Martens en van de Donk konden dat gemis maar deels verbloemen.

WK-ticket al bijna binnen

Boven alles zijn de 3 punten weer binnen en komt het WK heel dichtbij voor de verliezend WK-finalist van 2019. Na 4 wedstrijden zijn 10 punten gehaald en staat Oranje stevig op de 1e plaats in de kwalificatiegroep.