Oranje Leeuwinnen tikken Mexico van de mat in oefenduel

BSR/Soccrates

admin • 23:58, 05-04-2019 / Laatste Update: 22:20, 12-12-2023

Bondscoach Sarina Wiegman zag haar ploeg zonder problemen winnen van Mexico. De oefenwedstrijd in aanloop naar het WK 2019 was in de 1e helft eigenlijk al gespeeld. Toen stond Oranje met 2-0 voor en in de 2e helft veranderde daar niks meer aan.

De Oranjevrouwen hadden de wedstrijd vanaf de 1e minuut eigenlijk al onder controle. De Mexicanen werden met de rug tegen de muur gezet en Oranje liet de bal snel rondgaan. Rechtsbuiten Van de Sanden was als eerste dichtbij de openingstreffer. Vanaf de rand van het strafschopgebied legde ze de bal in de 5e minuut in 1 keer over de Mexicaanse keepster heen, maar de bal stuiterde net op de lijn het doel weer uit.

In de 24e minuut werd alsnog de score geopend. Wie anders dan Vivianne Miedema tikte de 1-0 binnen nadat de Mexicaanse doelvrouw Santiago een afstandsschot van Jill Roord niet klemvast had.

Martens laat klasse zien

Vlak voor rust verdubbelde Lieke Martens de voorsprong. Vanaf de linker kant van het veld kwam ze aan de bal, sneed naar binnen en krul de bal ver buiten bereik van de keepster in de verre hoek! Zo konden de Oranje Leeuwinnen ontspannen aan de thee.

Te weinig goals

In de 2e helft kwamen de Oranjevrouwen niet meer in de problemen. Nederland bleef sterk voetballen, creëerde nog wat kansen maar het lukte niet meer om ook het 3e doelpunt van de avond te maken. Dat was wel een minpuntje van de avond, want er waren kansen genoeg om het publiek nog een paar keer op de banken te krijgen. Achterin zat de verdediging op slot en werd netjes de 0 gehouden. Daardoor eindigde de wedstrijd in 2-0.

Opvallend feitje, in deze wedstrijden werden deze nieuwe spelregels getest!