OranjeLeeuwinnen onder 20 winnen dik van Ghana en zijn bijna zeker van de kwartfinale

AFP

Martijn Baars • 21:16, 08-08-2018 / Laatste Update: 08:41, 07-01-2024

Op het wereldkampioenschap voor vrouwen onder 20 jaar staat de deur naar de kwartfinale wagenwijd open voor Oranje na een ruime overwinning (4-0) op Ghana.

Nederland staat met 6 punten uit 2 wedstrijden 1ste in de poule, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld dan Frankrijk (3 punten) en Nieuw-Zeeland (0 punten)

Wedstrijdverloop

Voor de rust wisten de jonge Nederlandse vrouwen al 3 keer de netten te vinden. Aniek Nouwen opende met het hoofd de score. Haar voorbeeld werd gevolgd door Fenna Kalma, die 2 keer scoorde. 10 minuten voor tijd knalde Victoria Pelova de eindstand op het bord.

Laatste poulewedstrijd

Zondag staat voor Onder 20 de laatste wedstrijd in groep A op het programma. Gastland Frankrijk is dan de tegenstander.