Oranjeleeuwinnen nemen het in kwartfinale op tegen verliezende Zweden

admin • 00:38, 26-07-2017 / Laatste Update: 22:35, 12-12-2023

De Nederlandse voetbalvrouwen ontmoeten Zweden in de kwartfinales van het EK. De Zweden kwamen in hun laatste poulewedstrijd tegen Italië niet verder dan een 2-3 nederlaag, waardoor Duitsland groepswinnaar is geworden.

De Duitsers wisten wel te winnen. In De Galgenwaard werd Rusland met 0-2 opzij gezet door 2 strafschoppen. Al na 10 minuten gaf de Poolse scheidsrechter Monika Mularczyk een strafschop, die vervolgens werd benut door Babett Peter.

Nog een penalty?

In de 2de helft blies de scheids nog een keer op het fluitje voor een penalty. Ditmaal mocht sterspeler Dzenifer Marozsan aanleggen vanaf 11 meter en dat deed de Hongaarse Duitse feilloos: 0-2.

Zweden

Zweden had het heel lastig met Italië, dat al was uitgeschakeld. Daniela Sabatino zette de hekkensluiter van de poule al na 4 minuten op voorsprong.

Ook de Zweedse vrouwen kregen een strafschop. Olympique Lyon-middenvelder Lotta Schelin mocht achter de bal plaatsnemen en schoot hem kiezelhard in het doel: 1-1.

Toch was het Italië dat weer op voorsprong kwam. Brescia-aanvaller Daniela Sabatino omzeilde de Zweedse verdediging en schoot de bal achter Chelsea-keeper Hedvig Lindahl: 1-2.

Na rust kwam Zweden meteen weer op gelijke hoogte. Stina Blackstenius, die nog in eigen land uitkomt, maakte de gelijkmaker waarna Zweden er niet in slaagde om het duel naar zich toe te trekken.

In de slotfase was het zelfs Italië dat nog een keer op voorsprong kwam. Brescia-middenvelder Cristiana Girelli was de Zweden te slim af en prikte binnen: 2-3.

Kwartfinales

Daardoor hebben de Zweedse vrouwen 4 punten verzameld in 3 wedstrijden, 3 punten minder dan Duitsland dat het in de kwartfinale opneemt tegen Denemarken. Op een uitverkochte Vijverberg mogen de Oranjeleeuwinnen het zaterdag om 18:00 dus opnemen tegen Zweden. Rusland en Italië zijn uitgeschakeld.