Oranjesterren Martens en Van de Sanden spelen tegen elkaar in de Champions League

24 november 2017

ProShots

Een mooie ontmoeting tussen 2 sterren van het Nederlands vrouwenelftal. Lieke Martens en Shanice van de Sanden treffen elkaar in de kwartfinale van de Champions League, zo besliste de loting van vrijdag.


FC Barcelona, de ploeg van Martens, neemt het op tegen Olympique Lyon, waar Shanice van de Sanden sinds afgelopen zomer speelt. De Spanjaarden rekenden in de vorige ronde af met Gintra Universitetas uit Litouwen (0-6 en 3-0).

Lyon heerst in Europa
Toch zal de ploeg van de Europees voetbalster van het jaar het moeilijk krijgen tegen het Olympique Lyon van Shanice van de Sanden. De titelverdediger van de Champions League doet het dit seizoen ook uitstekend in Europa. FC BIIK-Kazygurt uit Kazachstan ging eraan, met 0-7 en 9-0.

Dekker tegen Chelsea
De 3de Oranjeleeuwin die in de kokers zat, was Anouk Dekker. Zij werd met haar ploeg Montpellier gekoppeld aan de dames van Chelsea.

Oranjeleeuwinnen on tour
De dames zullen het er dit weekend uitgebreid over hebben, het Nederlands elftal is bijeen voor de WK-kwalificatiewedstrijden. Vrijdagavond spelen zij een WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Slowakije. Komende dinsdag volgt een duel met Ierland.