Oranjevrouwen kapen in laatste minuut de overwinning en houden zicht op Olympische Spelen

26 september 2023

Pro Shots
Oranjevrouwen

De Oranjeleeuwinnen hebben op knappe wijze de overwinning gepakt tegen Engeland dinsdagavond. De terugkeer van Sarina Wiegman in Nederland liep voor The Lionesses niet zoals gehoopt, aangezien het 2-1 werd voor de thuisploeg. De goals van Lieke Martens en Alessia Russo brachten de stand op 1-1, maar in de laatste minuut maakte Renate Jansen de winnende.


Coach Jonker deed 1 wijziging vergeleken met het verloren duel met België. Daar keepte Jacintha Weimar nog, maar zij maakte een vervelende blunder. Daarom keept tegen Engeland de vaste doelvrouw Daphne van Domselaar weer. De doelvrouw keepte dinsdagavond een topwedstrijd, maar liet uiteindelijk dus toch nog een goal door.

Geen VAR
In de 1e helft ging het spel allebei de kanten op, maar het enige doelpunt kwam aan Nederlandse zijde. Martens schoot binnen op een voorzet van Danielle van de Donk, maar de vrouwen kwamen verdomd goed weg dat er geen VAR aanwezig was. Van de Donk stond buitenspel, waardoor het doelpunt dus eigenlijk niet had geteld. (Tekst gaat verder onder video).

Engelse druk
Na rust was het toch voornamelijk Engeland wat de klok sloeg. Van Domselaar bleef Oranje in de wedstrijd houden met talloze reddingen, maar uiteindelijk ging het toch mis. Russo tikte als een sluwe spits de gelijkmaker binnen in de 64e minuut. Daarna bracht Jonker Jansen in en dat bleek een gouden wissel, want zij knalde in de laatste minuten raak en liet daarmee de Galgenwaard ontploffen. (Tekst gaat verder onder video)

Stand
Nederland pakt daardoor 3 hele belangrijke punten richting de kwalificatie voor de Olympische Spelen. De ploeg van Jonker wipt nu over Engeland en Schotland heen en staat 2e in de poule. België staat met 4 punten nog altijd 1 en alleen de winnaars van elke poule gaan door voor een Olympisch ticket.