Oud-international Liesbeth Migchelsen (49) verliest de strijd tegen kanker

27 mei 2020

FPhMustafa Gumussu

Na een kort, maar heftig ziekbed is dinsdag voetbalster en 95-voudig international Liesbeth Migchelsen op 49-jarige leeftijd overleden. Canberra United, een van de clubs waar ze als trainer werkzaam was, meldt op Twitter "diep bedroefd" te zijn over haar overlijden. Ze verloor de strijd tegen de vreselijke ziekte kanker.


Migchelsen werd op 11 maart 1971 in Harderwijk geboren en kwam als voetbalster uit voor onder meer VVOG, Puck Deventer, SV Saestum, FFC Heike Rheine en AZ. In Oranje was ze lange tijd aanvoerster. Zij werd 3 keer landskampioen, in 2000 met Saestum en in 2008 en 2009 met AZ. Als aanvoerster van de Alkmaarse club was de centrumverdediger de 1e speelster die de kampioensschaal van de kersverse Eredivisie voor vrouwen omhoog mocht houden.

Landskampioen in Australië
Na haar actieve carrière werkte Migchelsen als KNVB-trainer van het HvA Talententeam. Zij vervolgde haar loopbaan in het buitenland, eerst als hoofdtrainer van Canberra United waarmee ze kampioen werd in Australië, vervolgens als assistent-trainer van Vera Pauw bij het Zuid-Afrikaanse nationale elftal, waarna zij assistent-trainer werd bij China Onder 20 jaar. Sinds 2011 was Migchelsen ook actief als docent voor de KNVB en UEFA.