Penalty's helpen Noorwegen langs Zuid-Korea

BSR Agency

admin • 01:04, 18-06-2019 / Laatste Update: 10:34, 15-01-2024

Noorwegen had maandag de handen vol aan Zuid-Korea, maar wist wel een overwinning uit het vuur te slepen: 2-1. Daardoor is Noorwegen door naar de volgende ronde.

Noorwegen werd al vroeg in het zadel geholpen toen het een strafschop mocht nemen, nadat Maria Thorisdottir bij een corner naar de grond werd getrokken door aanvoerder So-Hyun Cho. Caroline Graham Hansen hield haar hoofd koel en zo stond het al binnen 5 minuten 1-0. In het restant van de intense 1e helft kwam Zuid-Korea tot de meeste mogelijkheden, maar tot scoren kwam het niet.

De 2e helft startte op vrijwel identieke wijze. Chae-Rim Kang vloerde Hansen en er was voor de VAR geen reden om in te grijpen. Spits Isabell Herlovsen verdubbelde de voorsprong voor de Noren, waardoor het voor Zuid-Korea nagenoeg onmogelijk werd om nog plaatsing af te dwingen voor de volgende ronde. Nog even werd het spannend in Reims, toen Min-Ji Yeo een kwartier voor tijd raak schoot na een fraaie actie van Lee Geum-min. Yeo kreeg in de blessuretijd nog een gigantische kans op de gelijkmaker, maar was niet succesvol in de afronding: 2-1.