Pingels moeten oersaaie Algarve Cup-afsluiter van Leeuwinnen beslissen

BSR Agency

admin • 21:18, 06-03-2019 / Laatste Update: 15:42, 05-01-2024

Het duel tussen de 2 slechtste ploegen van de Algarve Cup, Nederland en China, is verlopen zoals het hele toernooi voor Oranje tot nu toe: ruk. Na een dodelijk saaie wedstrijd met amper goede kansen, werd er na penalty's gewonnen van de Chinezen: 1-1 (2-4). Lieke Martens speelde haar 100e interland voor Oranje en schoot in de slotfase op de paal.

De 1e helft was op momenten niet om aan te gluren en het werd dan ook snel duidelijk waarom er amper publiek in het stadion zat. De mensen die er wél zaten, zullen niet bijzonder genoten hebben van de partij. Toch mocht het handjevol Oranjesupporters wel juichen toen Vivianne Miedema Nederland op een 1-0 voorsprong had gezet, nadat ze eerder al op de lat had gekopt.

China had weinig in de melk te brokkelen, maar probeerde in de 2e helft toch iets meer te laten zien. Dat lukte ook, want amper 5 minuten in het 2e bedrijf stond de stand weer gelijk. Met dank aan Yao Wei, die een voorzet binnen tikte. Wonderbaarlijk genoeg schoot een Chinese aanvalster een paar minuten later op niet meer dan 6 meter voor open doel, na een enorme blunder van Sari van Veenendaal, naast. Dat bevestigde maar weer eens het feit dat we naar een duel tussen de 2 slechtste landen van de Algarve Cup aan het kijken waren.

Tekst gaat verder onder de foto.

De wát?!

De Algarve Cup dient als een soort voorbereidingstoernooi op het WK in Frankrijk dit jaar. China en Nederland doen allebei mee aan het WK, maar hopelijk voor beide landen spelen ze tegen die tijd een stuk beter dan nu. Anders valt er zeer weinig te juichen deze zomer.

Oh, oké. Hoe liep de wedstrijd uiteindelijk af?

Bijna op hele fraaie manier! Renate Jansen krulde in de 88e minuut vanaf randje 16 een bal héérlijk richting de kruising, maar dankzij de Chinese keepster, die eerder ook al een paar keer prima redde, spatte haar poging op de lat uiteen. Aan verlengingen doen ze niet op de Algarve Cup en dus stootten we direct door naar de pingels, die de Hollandse dames het beste wisten te nemen. Zo eindigt Nederland dus als 11e op het toernooi in Portugal.