Portugese dames boeken belangrijke zege op Schotland

Brian Vesseur • 21:53, 23-07-2017 / Laatste Update: 20:08, 05-01-2024

Portugal heeft op het EK voetbal voor vrouwen met 2-1 gewonnen van Schotland. De Portugezen hadden die zege ook hard nodig om nog een kans te maken op de volgende ronde. Schotland blijft door de nederlaag op 0 punten staan na 2 ronden.

Carolina Mendes bracht de Portugezen na een klein halfuur op voorsprong. Pas na 68 minuten konden de Schotten wat terug doen. Erin Cuthbert zorgde voor de gelijkmaker, maar Schotland kon daar slechts 4 minuten van genieten. Ana Cristina Leite zorgde snel weer voor een voorsprong: 2-1.

Stand

Door de zege heeft Portugal nu 3 punten uit 2 wedstrijden. De vorige wedstrijd ging namelijk met 2-0 verloren, van Spanje. De Spanjaarden nemen het later zondagavond op tegen Engeland, dat de eerste wedstrijd met 6-0(!) won van Schotland.