PSV Vrouwen winnen dankzij Lewerissa, Ajax verslaat Heerenveen

Bart van der Wijst • 09:58, 03-12-2016 / Laatste Update: 23:46, 05-01-2024

Afgelopen vrijdag stond de 11de speeldag op het programma in de eredivisie voor vrouwen. Daar blonk een speelster uit, namelijk Vanity Lewerissa. Zij zorgde met een hattrick ervoor dat PSV Vrouwen won van Telstar. Elders op de velden won koploper Ajax nipt bij SC Heerenveen, met 0-1.

Lewerissa opende in de 3de minuut van de wedstrijd de score. Tien minuten later maakte ze er 0-2 van. Haar laatste goal maakte ze in de slotminuut. Katja Snoeijs maakte in de extra tijd de 1-3. PSV Vrouwen, de nummer 4, heeft nu 4 punten voorsprong op nummer 5 Telstar Vrouwen. Ajax hield haar ongeslagen status door een doelpunt van Desiree van Lunteren.

Twente

Landskampioen FC Twente toonde vrijdagavond veerkracht. Het kwam tegen PEC Zwolle met 1-0 achter, maar won uiteindelijk met 1-4. Eshley Bakker was de belangrijkste speelster van de dag, zij maakte evenals Lewerissa een hattrick.