Roord scoort de winnende voor Arsenal (video)

admin • 19:27, 08-09-2019 / Laatste Update: 20:41, 08-01-2024

Aanwinst Jill Roord heeft gelijk in haar 1e Super League-wedstrijd haar waarde bewijzen voor titelfavoriet Arsenal. De Nederlands international maakte vlak voor rust de 2e goal tegen West Ham United: eindstand 2-1.

Arsenal moest het bij de start van het seizoen doen zonder spits Vivianne Miedema, die herstellende is van een hamstringblessure. Miedema werd vorig seizoen topscorer (met 22 goals in 20 duels) en verkozen tot PFA Player of the Year.

Arsenal bovenaan

Bethany Mead had in de 14e minuut de 1e gemaakt, waardoor de tegengoal in de 2e helft niet meer uitmaakte. Arsenal staat door de overwinning bovenaan na 1 speelronde met het beste doelsaldo.

Tessel Middag, die vorig seizoen niet in actie kwam vanwege een zware knieblessure, deed 56 minuten mee bij West Ham United.

Everton begon het seizoen met een 0-1 overwinning op bezoek bij Birmingham City. Middenvelder Inessa Kaagman werd in de 71ste minuut vervangen, de van Ajax overgekomen verdediger Kika van Es viel kort voor tijd in.