Rusland wint nipt van Italië na hectische slotfase

Bart van der Wijst • 21:53, 17-07-2017 / Laatste Update: 18:38, 07-01-2024

Rusland is het EK voor vrouwen prima begonnen. Na 90 minuten spelen stond er - een redelijk verrassende uitslag op het scorebord. In een wedstrijd waar meer mis ging dan fout, werd het 1-2 voor de Russen. Overigens speelden beide teams in een vrijwel leeg Kasteel, van Sparta Rotterdam.

Rusland begon fel aan de wedstrijd. En dat had resultaat, want na 9 minuten spelen stond het al op voorsprong. Het was Elena Danilova die het bal opende, na een schot in de korte hoek. De Italiaanse keepster, Chiara Marchitelli, zag er niet goed uit bij het doelpunt. Voor de thee werd het zelfs ook nog 0-2, na een knappe kopgoal van Elena Morozova.

Uur lang op zoek naar een goal

De goal van Morozova viel na ruim een half uur spelen. Daardoor hadden de Italianen ruim 60 minuten om het tij te keren. Ze probeerden met man en macht een doelpunt te maken, maar telkens strandden ze in het 16-meter gebied van Rusland. Overigens redde keepster Tatyana Shcherbak op enkele cruciale momenten.

Gelijk! Oh nee toch niet x2...

Uiteindelijk kregen de Italianen toch hun goal. Na 87 minuten was het Ilaria Mauro die de bal intikte, nadat Shcherbak twijfelde om uit te komen. Het doelpunt zorgde voor veel zenuwen bij Rusland, dat tot 2 keer toe goed wegkwam. In de 5 minuten blessuretijd werd eerst een goal van Elisa Bartoli - terecht - afgekeurd en daarna kopte diezelfde dame, via de keeper, op de lat.