Van de Sanden verslaat Martens in CL-finale: Olympique Lyon rekent al voor rust met FC Barcelona af

BSR Agency

admin • 21:50, 18-05-2019 / Laatste Update: 10:42, 08-01-2024

Olympique Lyon heeft op overtuigende wijze de Champions League gewonnen. Shanice van de Sanden begon in de basis bij Lyon. Lieke Martens stond in de basisopstelling van FC Barcelona. De Fransen waren de veel sterkere ploeg en stonden in de rust al op een 4-0 voorsprong. In de 2e helft kwam Barcelona pas in de 89e minuut tot scoren. Zo eindigde de wedstrijd in 4-1.

Check hierr de hele samenvatting!

Al na een kwartier had Van de Sanden haar waarde voor Lyon dik bewezen. Bij de 1-0 van Dzsenifer Marozsán en de 2-0 van Ada Hegerberg, gaf de Nederlandse buitenspeelster de assist. Ondanks dat, stal Ada Hegerberg in de 1e helft de show. Na de 2-0 in 14e minuut van de wedstrijd, scoorde ze ook in de 19e en 30e minuut. Zo had ze voor rust al een zuivere hattrick te pakken en stond Barcelona op een kansloze achterstand.

Lyon kan feestvieren

Na rust werd assistkoningin Van de Sanden in de 63e minuut naar de kant gehaald. Haar taak zat erop. Met dank aan haar assists en doelpuntenmachine Hegerberg kon Olympique Lyon het rustig aan doen in de 2e helft. Barcelona kreeg nog een extra Nederlands tintje met de invalbeurt van Stefanie van der Gragt in de 81e minuut.

In het Ferencváros Stadion in Boedapest kreeg het publiek in de 2e helft nog 1 doelpunt te zien. Invalster Asisat Oshoala scoorde in de 89e minuut nog een eretreffer voor Barcelona. De wedstrijd eindigde in 4-1 en dus kan de champagne in Frankrijk worden ontkurkt!

Ada Hegerberg has scored more goals in her career than she has played games.