Sarina Wiegman met Engeland tegen ‘haar’ Oranje Leeuwinnen: ‘Leuk om het team weer te zien’

23 juni 2022

Pro Shots / SIPA USA
sarina-wiegman-engeland-canada

Sarina Wiegman, oud-bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, staat vrijdag met haar huidige elftal, dat van de Engelsen, tegenover haar vroegere team. Voor Sarina Wiegman is het haar 1e wedstrijd tegen Nederland sinds ze bondscoach van Engeland is.


Hoewel het 'maar' een oefenduel is, is het voor Wiegman ook een speciale wedstrijd. "Ja, het is gek om tegen het team te spelen waar ik de grootste successen mee behaalde. Maar het is ook leuk om het team weer te zien."

WK over 2 weken
Met nog 2 weken tot het WK wil Wiegman, sinds september bondcoach van de Engelse vrouwen, gewoon winnen, en dus ook van Nederland. "We hebben ons voorbereid op wat we recent van Oranje gezien hebben. We pakken het dus aan zoals elke wedstrijd en bij elke tegenstander", aldus Wiegman. "Maar ook onze speelsters kennen sommige Nederlandse speelsters heel goed en ook die ervaring gebruiken we."

'Oranje sterkte opponent'
Na het duel tegen Nederland speelt Wiegman met Engeland ook nog tegen België en Zwitserland. "Maar ik denk dat Oranje de sterkste opponent is waar we tegen spelen. Die andere teams zijn ook goed, maar Nederland heeft wel iets meer laten zien de afgelopen jaren. Ik denk dat ze wat kleine veranderingen hebben, maar verwacht een heel goed team, dat ik erg goed ken."