Sherida Spitse wordt 1e Oranje-international met 200 interlands

23 juni 2022

Getty Images

Sherida Spitse maakt zich vrijdag op voor haar 200e interland voor het Nederlands elftal. De Leeuwin speelt in het oefenduel met Engeland ook nog eens met de aanvoerdersband om haar arm. Ze wordt de 1e international die de 200 interlands bereikt.


Bondscoach Mark Parsons kwam in aanloop naar de oefenpot met een speciale vraag aan de Ajax-speelster: of ze de aanvoerdersband in haar jubileumwedstrijd weer eens om wilde doen. En dat wilde ze maar al te graag!

Debuut op 16-jarige leeftijd
Spitse maakte 16 jaar geleden haar debuut bij de Nederlandse vrouwen, ze is er dus al een behoorlijke tijdje bij. "Ik ben nu 32, dus de helft van mijn leven speel ik in het nationale team. En in die tijd heeft het vrouwenvoetbal enorme stappen gemaakt. Nu zijn er wedstrijden op tv, er zijn veel toeschouwers in stadions en alles is professioneler, mensen nemen het serieus. Het is zo gegroeid", vertelt ze in de persbijeenkomst voor de laatste training.

Engeland
Als 16-jarige meisje maakte de middenvelder haar debuut voor het Nederlands team tegen... Engeland. Alsof het zo had moeten zijn, speelt ze 199 interlands later opnieuw tegen de Engelsen. Engeland heeft met Sarina Wiegman ook nog eens een bekende coach aan het roer. Wiegman won in 2017 met de Oranje Leeuwinnen (waaronder Spitse) het EK voetbal.

Het oefeninterland tegen Engeland wordt vrijdagavond om 21.00 gespeeld in Leeds.