De slotfase van de vrouwencompetitie: Ajax en Twente strijden om kampienschap

26 april 2019

Beelden uit 2018. - BSR/SOCCRATES

De vrouwen van FC Twente zouden vrijdagavond zomaar de kampioen van Nederland kunnen zijn. Als zij zelf winnen op bezoek bij PSV en Ajax verliest van ADO Den Haag, is het (weer) feest in Enschede. Maar het kan ook heel anders lopen: als Ajax netjes wint, staat volgende week het kampioensduel op het programma.


De beste 6 teams uit de vrouwencompetitie zijn nu bezig aan de kampioenspoule. Twente gaat daar aan de leiding met 31 punten uit 6 wedstrijden (er zijn nog wat punten meegenomen uit de vorige competitie), Ajax heeft 1 punt minder. Ajax is dus genoodzaakt om vrijdagavond (19:30 uur) van ADO te winnen om nog kans te maken op het kampioenschap. In totaal worden er namelijk 8 wedstrijd gespeeld.

Mogelijke kampioenswedstrijd
Volgende week - op vrijdag 3 mei om 19:30 uur - staat dus een eventuele kampioenswedstrijd op het programma. Twente neemt het dan in eigen huis op tegen Ajax. Mochten beide teams deze vrijdag winnen, heeft Twente volgende week genoeg aan een gelijkspel. Voor Ajax is het noodzaak om 2 keer te winnen.