Swingende Oranje Leeuwinnen hebben aan 1e helft genoeg om Chili te slopen

BSR/SOCCRATES

admin • 22:21, 09-04-2019 / Laatste Update: 05:36, 07-01-2024

In aanloop naar het WK vrouwenvoetbal speelden de Oranje Leeuwinnen dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen Chili. Vooral de 1e helft - waarin de eindstand (7-0) grotendeels werd bepaald - was een lust voor het oog.

Bijna alle doelpunten werden dus in de eerste 45 minuten gemaakt. Al na 2 minuten was het raak door Daniëlle van de Donk, waarna Lieke Martens in minuut 9 de score verdubbelde. Daarna was Van de Donk 2 keer trefzeker (hattrick!), trof Vivianne Miedema doel en deed ook Shanice van de Sanden - in de extra tijd van de 1e helft - een duit in het zakje. Met een 6-0 voorsprong ging Nederland dus héérlijk de kleedkamer in.

Saaie 2e helft

Chili wilde natuurlijk voorkomen dat het met dubbele cijfers zou worden afgedroogd, dus werd er in de 2e helft volop verdedigd - wat een stuk beter ging. De Leeuwinnen leken het allemaal wel best te vinden. De handrem ging er op en ondanks het feit dat de schwung er wel uit was, wist Van de Donk (wie anders dan?) toch nog haar 4e goaltje van de avond mee te pikken. Zo zette ze in de 84e minuut de eindstand op het bord: 7-0.