Toptransfer voor Sari van Veenendaal: Oranje-keeper tekent bij Atlético Madrid

20 juli 2019

Getty Images

Sari van Veenendaal heeft met haar uitstekende WK een toptransfer afgedwongen! De 29-jarige keeper van Oranje zet haar loopbaan voort bij de regerend landskampioen van Spanje: Atletico Madrid.


Van Veenendaal zat na haar vertrek bij Arsenal zonder club. Op het afgelopen WK in Frankrijk, waar ze met Oranje zilver veroverde, maakte ze een uitstekende indruk. Ze werd na de verloren finale tegen de Verenigde Staten uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi.

Toppers
Die prestatie levert heeft haar nu een mooie overstap opgeleverd. Atletico Madrid hoort bij het vrouwenvoetbal tot de absolute top. De club werd de afgelopen 3 jaar kampioen van Primera División Feminine.

"Ik had er bewust voor gekozen om voor het WK geen keuze te maken", zegt Van Veenendaal. "Om mij volledig te focussen op het toernooi, het team en mijn eigen performance. Die keuze heeft goed uitgepakt en na het toernooi heb ik goed nagedacht over een volgende nieuwe stap in mijn loopbaan."

Klasse herkent klasse
Die zet Van Veenendaal in Spanje. "Ik heb met meerdere clubs gesproken en het verhaal van Atletico Madrid past het beste bij mij. De club heeft zichzelf al jaren bewezen in het vrouwenvoetbal en biedt mij alle voorwaarden om me als keepster verder te ontwikkelen. En daar gaat het uiteindelijk om. Ik heb heel veel zin om van start te gaan."