Tranen van geluk bij Thailand: doelpuntje in verliespartij tegen Zweedse vrouwen (video)

16 juni 2019

Voor Thailand zit het WK vrouwenvoetbal er - niet geheel verrassend - al zo goed als op. Na een meer dan pijnlijke 13-0-nederlaag tegen de Verenigde Staten, had ook Zweden geen moeite met de ultieme underdog. Het werd uiteindelijk 'maar' 5-1.


De pot tegen de Thaise vrouwen was eigenlijk niet meer dan een verplicht nummertje voor Zweden. Het stond van tevoren al vast dat de Zweedse voetbalsters zouden winnen, alleen was de score nog niet bekend. Voor Thailand was er maar 1 ding belangrijk: een mogelijk nieuwe oorwassing voorkomen. Dat lukte vrij aardig.

Tranen van geluk
Waar Amerika na 80 minuten al 9 keer gescoord had, lagen er tegen Zweden nog maar 3 in het Thaise netje. Het feest bij de Aziaten was pas echt compleet toen er plotseling een doelpunt kon worden genoteerd. Kanjana Sungngoen's 4-1 gaat de geschiedenisboeken in als de eerste Thaise goal ooit op een wereldkampioenschap en dat zorgde voor tranen bij de staf van de selectie. In de absolute blessuretijd schoot Elin Rubensson vanaf de stip ook nog de 5-1 binnen.