Uitslagen vrouwenvoetbal: Achilles stunt bíjna tegen FC Twente (video's)

Proshots / Remko Kool

admin • 19:14, 13-11-2016 / Laatste Update: 18:07, 12-12-2023

Bijna, bíjna lieten de nummers 1 en 2 punten liggen dit weekend. En bíjna had Zwolle haar eerste overwinning van dit seizoen in handen. Maar het spelletje duurt 90 minuten (plus extra tijd), waardoor de stunts in de Eredivisie van de vrouwen helaas uitbleven.

Achilles '29 - FC Twente: 1-2

Dankzij een penalty kwam Achilles redelijk vroeg in de wedstrijd al met 1-0 voor. De meiden uit Groesbeek, die dit seizoen voor het eerst in de Eredivisie spelen, speelden goed tegen de kampioen van vorig jaar. Ze verspilden een aantal kansen, maar bleven keihard vechten. In het laatste kwartier ging het toch mis. Een eigen doelpunt en een goal van de net ingevallen Sabrine Ellouzi zorgden alsnog voor een winst voor de meiden uit Enschede.

Moegestreden, maar wat een wilskracht en inzet! Er had meer ingezeten vanmiddag. Knap gedaan Achillesvrouwen! pic.twitter.com/Xf5ttdsPPr

— Achilles'29 (@Achilles_29) November 13, 2016

Ajax - PSV: 2-1

Ajax, het enige ongeslagen team, tegen PSV, die zwak begon aan het seizoen, maar de laatste wedstrijden allemaal overtuigend won. Toegegeven, het was een spannende pot. Ajax kwam al snel op voorsprong, maar het was dankzij keepster Eri Sarasola dat PSV niet op gelijke hoogte kwam. Ajax had net de voorsprong vergroot dankzij Merel van Dongen, toen Vanity Lewerissa toch nog dat doelpunt voor PSV maakte. Met nog 1 minuut te gaan wist topscoorder Vanessa Susanna toch nog door de Amsterdamse verdediging te komen. De PSV'er stond er goed voor, waardoor Ajacied Daphne Koster geen andere keus zag dan haar neer te halen. Ze kreeg hiervoor een rode kaart, waar ze niet tegen protesteerde. De eindstand bleef 2-1.

🎥 | Check de highlights van #AjaxVrouwen - PSV Vrouwen 👉 https://t.co/9K7owB5Pux pic.twitter.com/zwfb5Xqr5R

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) November 12, 2016

sc Heerenveen - ADO Den Haag: 2-1

ADO staat al een paar weken rustig op de derde plek. Met genoeg voorsprong op de nummer 4 (6 punten) hoeven ze zich alleen zorgen te maken dat nummer 2 niet te ver op hun uit loopt. sc Heerenveen heeft bij vlagen goed voetbal laten zien, maar rommelt maar wat aan in de middenmoot. ADO kwam dankzij Lindsey Keizerweerd op een 1-0 voorsprong, maar in de extra tijd voor rust maakte Simone Kets voor de Friezinnen de gelijkmaker. De tweede helft werd er hard gevochten om wie het 3e doelpunt van de wedstrijd zou maken. De gelukkige was weer Simone Kets namens Heerenveen. In de 91e minuut maakte zij de beslissende treffer, waardoor Heerenveen in de stand PSV voorbij vliegt, en het gat met ADO verkleint.

Gisteren won @vrouwen_sch met 2-1 van @ADODHVrouwen. Dit zijn de doelpunten! #eredivisievrouwen pic.twitter.com/2TYu0XythB

— Eredivisie Vrouwen (@Eredivisievr) November 12, 2016

PEC Zwolle - Telstar: 1-4

De enige wedstrijd die niet in 2-1 eindigde, werd gespeeld in Zwolle. De hekkensluiter nam het op tegen Telstar, die ook maar wat in de middenmoot blijft hangen. Zwolle kwam in barre weersomstandigheden nog voor rust op voorsprong, dankzij een doelpunt van Rebecca Doejaarden. Telstar kwam echter met een heel andere instelling uit de kleedkamer, en voor PEC het doorhad, stonden ze met 1-2 achter. Het 3e en 4e doelpunt volgden, waardoor Telstar met de punten terug naar huis ging. De meiden wijdden de overwinning aan teammanager Renée Scholten:

Speciaal voor teammanager Renee ❤️❤️ pic.twitter.com/aleEA34AQT

— Telstar Vrouwen (@TelstarVrouwen) November 11, 2016

FC Twente - FC Barcelona

Aanstaande woensdag speelt Twente om 19 uur thuis de returnwedstrijd tegen Barcelona. In Spanje verloren de meiden met 1-0, zullen ze er dit keer in slagen om verder te komen in de Champions League?