Uitslagen vrouwenvoetbal: Ajax blijft aan kop, Achilles verrast (weer)

Proshots / Remko Kool

admin • 23:53, 11-12-2016 / Laatste Update: 21:22, 05-01-2024

Er zijn weer flink wat doelpunten gemaakt in het vrouwenvoetbal dit weekend. We kijken er even op terug. Ajax, Twente en ADO lieten geen enkel puntje liggen, en Achilles liet wéér zien waarom ze thuishoort in de Eredivisie. Kortom, het was weer smullen. Kijk en geniet!

FC Twente - sc Heerenveen: 4-1

De speelsters van FC Twente hebben zich de afgelopen maanden niet verveeld. Niet alleen waren ze actief in de Eredivisie en kwamen ze in de Champions League tot de achtste finale, veel meiden uit deze selectie kwamen ook uit voor Oranje tijdens de interlandperiode. En toch stonden ze daar dit weekend weer, met Ellen Jansen voorop. Zij bezorgde het team twee doelpunten, Danique Kerkdijk en Jill Roord maakten de overige twee. Nathalie van den Heuvel wist voor Heerenveen te scoren. Twente staat nu 5 punten achter op Ajax. Als deze dames zo door blijven spelen, maken ze welzeker kans op het kampioenschap. Respect!

ADO Den Haag - Telstar: 3-1

De meiden uit Den Haag dachten in de rust al klaar te zijn met de Witte Leeuwinnen. In de laatste paar minuten voor rust bouwden ze hun voorsprong namelijk uit van 1-0 naar 3-0. Dat is lekker de kleedkamer ingaan! Maar Telstar maakte het nog spannend. In de 60e minuut kwam de 3-1, en daarna kwamen er nog een paar ontzettend goede kansen. Het bleef echter 3-1, waardoor ADO met een gerust hart op de 3e plek blijft staan.

Vrijdag won @ADODHVrouwen met 3-1 van @TelstarVrouwen. Dit zijn de goals! #eredivisievrouwen pic.twitter.com/XpJUMGsGtc

— Eredivisie Vrouwen (@Eredivisievr) December 11, 2016

PEC Zwolle - Ajax: 0-4

De onverslagen nummer 1 tegen de hekkensluiter die nog geen enkele pot won dit seizoen. Nee, heel verrassend is deze uitslag niet. Toch kon Ajax zich pas in de tweede helft verzekeren van een overwinning. Het wil allemaal maar niet lukken bij PEC Zwolle, in 12 wedstrijden verloren ze 10 keer, 2 keer speelden ze gelijk. Hopelijk komen ze sterker uit de winterstop.

Ajax won gisteren met 4-0 van PEC Zwolle. Dit zijn de doelpunten! #eredivisievrouwen pic.twitter.com/2FRYV1LOCd

— Eredivisie Vrouwen (@Eredivisievr) December 10, 2016

PSV - Achilles '29: 0-0

Bij Achilles wil het allemaal ook nog niet zo lukken. Want hoewel de nieuwkomer in de Eredivisie al een aantal keer mooi voetbal heeft laten zien, en sterk heeft opgetreden tegen Ajax en Twente, staan ze een-na-laatste, met maar 7 punten uit 12 wedstrijden. Ook tegen PSV lieten de meiden uit Groesbeek weer zien dat ze wel degelijk in de Eredivisie thuishoren. Ondanks een aantal goede kansen (Bonita Theunissen miste twee keer en Joy Kersten raakte de paal), pakten ze in Eindhoven maar 1 puntje. Toch een applaus voor deze dames.