Uitslagen vrouwenvoetbal: PSV en ADO op weg naar top 2 (video's)

Proshots / Remko Kool

admin • 22:54, 30-10-2016 / Laatste Update: 15:24, 08-01-2024

Wat was het weer een heerlijk voetbalweekend bij de vrouwen! PSV heeft definitief haar vorm terug, en ook ADO Den Haag heeft eindelijk weer gewonnen. Boven- en onderaan de lijst van de Eredivisie verandert er niet veel, maar de middenmoters zijn in opkomst. Ajax en FC Twente zijn bij deze gewaarschuwd!

Ajax - Telstar: 3-0

Tsja, welk team kan wél puntjes pikken tegen Ajax? Telstar probeerde het tevergeefs, maar creëerde te weinig kansen. De Amsterdammers staan daarom nog altijd aan kop met 21 punten uit 7 wedstrijden. Ajax-trainer Ed Engelkes mag dus tevreden zijn denk je? Issie niet. ,,Het leek wel of de rem erop zat", zei hij na afloop. ,,Het was niet onze beste wedstrijd." Wij genieten anders wel van dit doelpunt van Dominique Vugts!

De mooiste goal van de #AjaxVrouwen tegen Telstar kwam van Dominique Vugts. Maandag meer hoogtepunten van #ajatel dat eindigde in 3-0. pic.twitter.com/WcFYbEov0h

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) October 29, 2016

sc Heerenveen - FC Twente - 1-3

Een bloedstollende pot in Friesland! Lang leek het op een gelijkspel uit te lopen, maar in de laatste minuten haalde Twente de punten toch naar zich toe. Ellen Jansen wist in de 89e minuut een penalty te benutten (en is daarmee een van de 3 topscorers van de eredivisie), en 4 minuten later maakte invaller Lineth Beerensteyn een einde aan de wedstrijd door er nog eentje in te knallen. Knap gedaan van de dames van Twente, die het overigens in november tegen niemand minder dan FC Barcelona mogen opnemen in de Champions League.

PEC Zwolle - PSV: 0-2

We zeiden het vorige week al: PSV is los. Na een zwak begin van dit seizoen (de eerste 4 wedstrijden werden allemaal verloren), hebben de dames uit Eindhoven hun vorm gevonden. Ze staan inmiddels 4e! Vanity Lewerissa maakte weer een doelpunt, nummertje twee alweer sinds ze 2 weken geleden na 10 maanden blessure haar rentree maakte. Applaus!!

PSV won gisteren met 2-0 van PEC Zwolle door goals van @K_Koopmans en @VanityLewerissa! #eredivisievrouwen pic.twitter.com/FoHhOm1CKa

— Eredivisie Vrouwen (@Eredivisievr) October 29, 2016

ADO Den Haag - Achilles '29: 4-1

Na twee keer verlies heeft ADO Den Haag eindelijk weer eens 3 punten binnengesleept. Belangrijke punten, want zo blijven ze verzekerd van hun derde plaats, én houden ze de nummers 2 (Twente) en 1 (Ajax) in het zicht. Met Achilles wil het allemaal nog niet lukken. De nieuwkomers in de Eredivisie knokken, maar bieden nog te weinig.

Vrijdag won @ADODHVrouwen met 4-1 van @Achilles_29. Dit zijn de doelpunten! #eredivisievrouwen pic.twitter.com/zBs3NzKa9f