Uitslagen vrouwenvoetbal: Twente en ADO slapen, Ajax blijft maar scoren

Proshots / Remko Kool

admin • 11:45, 18-03-2017 / Laatste Update: 09:01, 05-01-2024

Er werd weer heerlijk gevoetbald en vooral gescoord door de dames uit de Eredivisie. En de speelronde was wéér vol verrassingen. Zo verloor nummer 2 FC Twente kostbare punten bij PEC Zwolle. De schade viel uiteindelijk mee, want nummer 3 ADO Den Haag verloor met dikke cijfers van Telstar. Ajax deed haar plicht en walste over Achilles heen. De Amsterdammers blijven de absolute nummer 1.

Ajax - Achilles '29: 6-1

Met nog maar 2 wedstrijden te gaan en een voorsprong van 11 punten op de nummer 2 weten we al zeker dat Ajax nummer 1 wordt. Uit de play-offs moet gaan blijken of de Amsterdammers ook kampioen worden, maar mede dankzij deze monsteroverwinning op Achilles staat Ajax er beter voor dan ooit.

Al snel lieten de meiden uit Amsterdam blijken dat ze sterker waren dan de Groesbeekers. Desiree van Lunteren opende de score al na 6 minuten, en in de rust stond het 4-0 voor Ajax. Na de rust passeerde Bonita Theunissen keepster Eli Sarasola, en maakte de enige treffer van Achilles. Hierop zette Ajax er nog een tandje bij. De eindscore is een welverdiende 6-1 overwinning voor de Amsterdammers.

FC Twente - PEC Zwolle: 2-2

Afgelopen week namen deze twee teams het al tegen elkaar op in de strijd om de KNVB Beker. PEC Zwolle wist toen op het nippertje met 3-2 te winnen van de nummer 2. Vol zelfvertrouwen begon de hekkensluiter van de Eredivisie dus aan deze derby van het oosten. Al na 7 minuten stonden ze met 2-0 voor! In de loop van de wedstrijd wist Ellen Jansen er namens Twente nog 2 in te schieten, waardoor de eindstand 2-2 werd. Kostbaar puntenverlies voor Twente, die de afstand op Ajax groter ziet worden, en ADO Den Haag in de nek voelt hijgen.

ADO Den Haag - Telstar: 1-7

Gelukkig voor Twente was Telstar dit weekend in erg goede vorm. Maar liefst 7 keer scoorden ze tegen ADO, een team wat het toch erg goed doet dit seizoen. De wedstrijd begon spannend. ADO had kansen, maar het was Telstar die het eerste doelpunt maakte. En toen het tweede. Vlak voor rust maakte Pia Rijsdijk de 2-1, waardoor ADO nog de illusie had de controle over de wedstrijd terug te nemen.

Na de rust was Telstar niet meer te stoppen, en dan vooral Katja Snoeijs. Zij was goed voor 4 doelpunten! Een ontzettend lekkere pot voor de Witte Leeuwinnen, ze er niet heel veel mee opschieten. De 4 teams die naar de play-offs gaan zijn al bekend, en Telstar zit daar niet bij. ADO wel, ondanks deze vernedering.

sc Heerenveen - PSV: 1-2

Lang bleef het rustig in Heerenveen. Een paar kleine kansjes van beide kanten, maar een terechte 0-0 stand in de rust. Toen de meiden de kleedkamers weer uitkwamen was het duidelijk PSV dat feller speelde. Het duurde dan ook niet lang voordat Vanity Lewerissa de openingstreffer maakte. Yvonne van Schijndel volgde: 0-2 voor PSV. 10 minuten voor tijd vond Simone Kets namens Heerenveen het doel, waardoor de wedstrijd opeens weer open lag. Maar PSV wist haar voorsprong vast te houden, en neemt terecht 3 punten mee naar Eindhoven.

Play-offs

Met nog maar 2 wedstrijden te gaan in de reguliere competitie zijn de teams die deel gaan nemen aan de play-offs inmiddels bekend. Ajax, FC Twente, ADO Den Haag en PSV hebben laten zien dat ze tot de beste 4 teams uit de Eredivisie behoren en zullen het in april tegen elkaar opnemen om het kampioenschap.

De stand. Ajax is de grote winnaar van de avond en vergroot de voorsprong op Twente en ADO. #eredivisievrouwen pic.twitter.com/lcFrpDFGi6