Van de Sanden wint Franse beker met Olympique Lyon na strafschoppen tegen PSG

AFP

Martijn Baars • 11:35, 10-08-2020 / Laatste Update: 03:24, 08-01-2024

In het Franse mannenvoetbal gaan bijna alle prijzen al jaren naar Paris Saint-Germain, maar in het vrouwenvoetbal is Olympique Lyon de grote veelvraat. zondagavond won de ploeg de Coupe de France féminine, nadat Paris Saint-Germain na strafschoppen werd verslagen.

Na 90 minuten stond het nog altijd 0-0 in het Stade Abbé-Deschamps, waar de wedstrijd een tijdje stillag nadat het licht al vroeg was uitgevallen. Een strafschoppenserie moest uiteindelijk de beslissing brengen en die werd door Olympique Lyon met 4-3 gewonnen. Oranje-international Shanice van de Sanden viel in de 74ste minuut in bij Lyon, maar nam geen penalty.

Keepster mist pingel

Christiane Endler, de Chileense keepster van PSG, stopte de 4e penalty van Olympique Lyon, die werd genomen door Eugenie Le Sommer. Daarna ging Endler zelf achter de bal staan om PSG op voorsprong te zetten, maar ze schoot tegen de lat. Engels international Lucy Bronze scoorde vervolgens, waarna Lyon-keepster Sarah Bouhaddi de penalty van Léa Khelifi stopte.