Vivianne Miedema helpt Arsenal aan easy win in CL

12 september 2019

Getty Images

Het Arsenal van Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Jill Roord is dicht bij een plek in de achtste finales van de UEFA Women's Champions League. Mede dankzij twee goals van Miedema werd Fiorentina verslagen: 0-4.


Arsenal won in het seizoen 2006/2007 voor het laatst de Champions League en met de 3 Nederlanders hoopt de Engelse landskampioen dit seizoen een poging te wagen om Olympique Lyon van de 5de Champions League-zege op rij af te houden. In de eerste ronde van de knock-outfase moest dan eerst afgerekend worden met Fiorentina.  

In het Stadio Artemio Franchi, waar de mannen van Fiorentina zaterdag tegen Juventus spelen, stonden Miedema, Van de Donk en Roord stonden allemaal in de basis. Bij rust was het 0-2. Miedema maakte al vallend de 0-1, Kim Little de 0-2.

Miedema alert
Na rust gooide Arsenal binnen 10 minuten de wedstrijd op slot. Miedema profiteerde van een verkeerde terugspeelbal en Lisa Evans scoorde via een fraaie volley: 0-4. Na die stand zat de taak van Miedema erop en werd ze gewisseld. Ze zag vanaf de zijkant toe hoe haar teamgenoten niet meer tot scoren kwamen.

Daarmee is een grote stap gezet naar de achtste finales. Al is er op donderdag 26 september nog wel de return op Meadow Park in Borehamwood.