Vivianne Miedema mag 2 prijzen bijschrijven: beste speelster én beste talent van Engeland

8 mei 2020

BSR Agency

Vivianne Miedema (23) mag haar prijzenkast verder aanvullen met 2 bekers. De spits van Arsenal werd uitgeroepen tot talent én tot speelster van het seizoen door de BBC. Daarmee bleef ze land- en clubgenoot Daniëlle van de Donk voor, die als 3e eindigde in de verkiezing.


Miedema kreeg 21 procent van de stemmen, Van de Donk moest het doen met 15 procent. Bethany England van Chelsea werd 2e in de verkiezing. Ze eindigde vlak achter Miedema met 19 procent van de stemmen. Een schrale troost voor Van de Donk: ze haalde het elftal van het jaar wél.

10 goals in 11-1 zege
Naast speelster van het jaar werd Miedema ook uitgeroepen tot talent van het seizoen. Ze bleef met 18 procent van de stemmen haar Britse teamgenoot Leah Williamson - 14 procent van de stemmen - net voor. De spits van Oranje was in 16 competitieduels goed voor 14 treffers en 8 assists. Een aanzienlijk deel van die productie heeft Miedema te danken aan haar ongekende optreden tegen Bristol City in december. Bij de zege van 11-1 (!) was de aanvalster direct betrokken bij liefst 10 treffers; ze maakte er 6 en leverde 4 assists.

De award bij de mannen ging naar Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson.

Match of the Day on Twitter

The winner of the #WSL Player of the Season award is @VivianneMiedema of @ArsenalWFC! Her second award of the day. What a player! Live: https://t.co/QDGhtu7wC2 #bbcfootball