Voetbalsters onder 19 als groepswinnaar door naar halve finale

Pro Shots / Remko Kool

admin • 20:36, 14-08-2017 / Laatste Update: 16:54, 12-12-2023

De voetbalsters van Oranje onder 19 hebben hun laatste pouleduel op het EK in Noord-Ierland gelijkgespeeld. Op Shamrock Park in Portadown werd het 3-3 tegen Italië, waardoor Oranje als groepswinnaar doorgaat naar de halve finales.

Nederland kwam na 7 minuten op achterstand door een eigen doelpunt van Aniek Nouwen. Via goals van Fenna Kalma en Aniek Nouwen kwam Oranje daarna op voorsprong, maar Italië kwam door 2 goals in de 2de helft op 3-2. Diep in blessuretijd maakte Ashleigh Weerden er nog 3-3 van.

Eerder won Oranje al met 2-0 van Frankrijk en met 2-0 van Engeland, waarmee de ploeg van Jessica Torny zich verzekerde van een plek in de halve finale. Daarin neemt Oranje het op tegen de nummer 2 uit poule A.

Spanje is next

Dit blijft waarschijnlijk Spanje, maar ook Noord-Ierland en Schotland kunnen met een klein wonder nog 2de worden. Nederland speelt donderdag om 16.00 uur de halve finale in Ballymena. Daarna spelen Duitsland en Frankrijk de andere halve finale.

Vrouwen onder 19 is het eerste Nederlandse vrouwenjeugdteam dat zich plaatst voor een WK. Naast Nederland zijn op dit moment alleen Nieuw-Zeeland (kampioen van Oceanië), Frankrijk (gastland) en Duitsland (winnaar Groep A op het EK) zeker van deelname aan het WK van volgend jaar in Frankrijk.

OranjeLeeuwinnen on Twitter

Na een achterstand sleept Onder 19 er met treffer van Ashleigh Weerden diep in blessuretijd tegen Italie nog een 3-3 gelijkspel uit. #NEDITA

UEFA Women's EURO on Twitter

📢 RESULTS 📢 ENG 0-1 FRA NED 3-3 ITA France go through to the semi-finals, joining Netherlands in the knockout stage! #WU19EURO