Voetbalsters Ajax scoren er op los in Champions League

Archief Pro Shots

admin • 15:29, 22-08-2017 / Laatste Update: 19:48, 12-12-2023

De voetbalsters van Ajax hebben hun 1e groepswedstrijd in de kwalificatie voor de Champions League met dikke cijfers gewonnen.

De landskampioen was veel te sterk voor Rigas FS uit Letland: 6-0. Ajax speelt ook nog tegen thuisclub Pärnu (vrijdag) en de Belgische kampioen Standard Luik (volgende week maandag).

De winnaar van de groep plaatst zich voor het hoofdtoernooi, waaraan 32 clubs meedoen. Daarin wordt volgens een knock-outsysteem gespeeld.

Marjolijn van den Bighelaar zette Ajax tegen Rigas al na een paar minuten op voorsprong. Kort voor rust zorgde Merel van Dongen voor de 2-0.

Schiettent

In de 2e helft liep de score op door doelpunten van Davina Philtjens, opnieuw Van Dongen, Eliza Spruntule (eigen doel) en Ana Romero. Verdedigster Stefanie van der Gragt, die onlangs als basiskracht met Oranje de Europese titel veroverde, maakte een half uur voor tijd als invalster haar officiële debuut voor Ajax.

Een 6-0 overwinning! 👍@aromero7willy & @InessaKaagman! 😁#UWCL #ajarig pic.twitter.com/VowMLg6pSO