Voetbalsters FC Twente slachten Hibernians met 9-0 af in voorronde CL

Robert Hüsken • 23:06, 25-08-2016 / Laatste Update: 01:06, 06-01-2024

FC Twente Vrouwen won donderdagavond ook haar 2e wedstrijd in de voorronde van de Champions League. Hibernians uit Malta werd in Geesteren met liefst 9-0 opgerold. Aanvalster Lineth Beerensteyn was met drie prachtige treffers de grote uitblinker.

De gasten uit Malta begonnen fysiek sterk aan de wedstrijd en kregen zelfs al vroeg de kans op de 0-1. Twente, dat op vijf plekken gewijzigd was, hield echter stand en liet vervolgens zien de betere ploeg te zijn. Twente liep al voor rust uit naar een 3-0 voorsprong en ging in de tweede helft vrolijk verder met doelpunten maken.

Beerensteyn, die in de basis begon, zorgde in de tweede helft met een prachtige stiftbal voor de 4-0 en was even later ook verantwoordelijk voor de 5-0 en 7-0. De Hengelose invalster Sabrine Ellouzi maakte de 8-0 en Ellen Jansen kopte in blessuretijd zelfs de 9-0 binnen.

Door de zege op Hibernians staat Twente met een been in de Champions League. De ploeg van trainer Tommy Stroot heeft zondag in de laatste wedstrijd aan een punt genoeg.

FC Twente - Hibernians 9-0 (3-0).

Scoreverloop: E. Jansen 1-0, Erman 2-0, E. Jansen 3-0, Beerensteyn 4-0, Waldus 5-0, Beerensteyn 6-0 en 7-0, Ellouzi 8-0, E. Jansen 9-0.Opstelling FC Twente Vrouwen: Lorsheyd, Borgman, Darnoud, Waldus, Erman, Munsterman, Van de Ven (46. Van den Goorbergh), Roord (70. Ellouzi), Bakker (46. B. Jansen), E. Jansen, Beerensteyn.

Zondag speelt FC Twente Vrouwen de laatste wedstrijd in de poule, om 15.30 uur tegen het Turkse Belediyespor in Oldenzaal. Het beste team uit die wedstrijd plaatst zich uiteindelijk voor het hoofdtoernooi.