Voorbeschouwing play-offs vrouwenvoetbal: wie wordt kampioen?

21 april 2017

Proshots / Thomas Bakker

Vanavond beginnen de play-offs in het vrouwenvoetbal. De 4 beste teams nemen het de komende maand 2 keer tegen elkaar op. De winnaar van deze minicompetitie is de nieuwe kampioen van het Nederlandse vrouwenvoetbal. Wordt het Ajax, die het hele seizoen al bovenaan staat? Of toch PSV, die met een ongelooflijke inhaalrace bezig is?

Ajax: de favoriet
De absolute nummer 1 dit seizoen. Daarom zou een eventueel kampioenschap helemáál niet onterecht zijn. Ze sloten het seizoen af met 11 punten voorsprong op de nummer 2. Bij de play-offs wordt het aantal punten alleen wel gehalveerd. De voorsprong op FC Twente is nu 'maar' 5 punten: het kan dus nog alle kanten op. Maar met spelers als Daphne Koster, Desiree van Lunteren en Chantal de Ridder mag dit team de schaal eigenlijk niet meer weggeven.

FC Twente: de titelverdediger
Als kampioen van 2016 had Twente het begin dit seizoen druk met de Champions League. Uiteindelijk was FC Barcelona in de 8e finale veel te sterk, en kon het team zich weer richten op de Eredivisie. Op een kort avontuur van ADO Den Haag na, was Twente het hele seizoen lang de nummer 2. Zullen ze ook zo eindigen? Hoewel de afstand met Ajax flink is verkleind, geldt dat natuurlijk ook voor het verschil met de nummers 3 en 4. Slechts 2 puntjes voorsprong hebben de Tukkers. Willen ze hun 2e plek niet kwijtraken, dan zullen ze moeten oppassen. Let op, deze meiden weten heel goed hoe ze moeten scoren. 62 goals maakten ze dit seizoen al.

PSV: de underdog
Door kostbaar puntenverlies in het begin van het jaar was PSV lange tijd geen concurrentie voor de 4 beste teams. De meiden leken een aantal wedstrijden nodig te hebben om hun vorm te vinden, maar dat is ze wel gelukt. 6-0 winst hier, 5-0 winst daar. Zelfs een weerzinwekkende 4-3 winst op FC Twente in de laatste competitiewedstrijd. Deze meiden hebben hun vorm gevonden, en ze zijn los. Om in de gaten te houden!

ADO Den Haag: de onvoorspelbare
Dit team heeft het hele jaar meegestreden om het kampioenschap, maar de wedstrijduitslagen waren vaak verrassend. Zo 'verrasten' ze door met 1-7 van Telstar te verliezen, maar waren ze ook een van de weinige teams die punten wist af te pakken van Ajax, en van FC Twente won. Maar dan verloren ze weer van sc Heerenveen. Deze meiden kunnen zeker voetballen, maar ze moeten hun koppen er wel bij houden.

Aftrap
Vanavond gaan de play-offs dus van start. PSV ontvangt Twente in Eindhoven. 15 keer eerder speelden deze clubs al tegen elkaar. Twente was 8 keer sterker, 4 keer gingen alle punten naar PSV, en 3 keer eindigde het in gelijkspel. Leuk detail: altijd vielen er doelpunten.

Ajax gaat op bezoek bij ADO. De 16e ontmoeting tussen deze teams. Ajax won 8 keer, ADO was 3 keer beter. Ook hier werd het 3 keer gelijk. Slechts 1 keer eindigde een wedstrijd in 0-0, wij hopen dus dat we vanavond ook hier doelpunten zullen zien vallen. Wij hebben er zin in!

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht