Vrouwen van FC Twente winnen wel de beker: PSV gaat onderuit in de finale

Brian Vesseur • 19:49, 18-05-2023 / Laatste Update: 00:05, 12-12-2023

De vrouwen van FC Twente hebben dit seizoen tóch een prijs gepakt. Nadat Ajax net te sterk was in de competitie, werd donderdagmiddag de bekerfinale gewonnen van PSV. In Den Haag werd het 4-0 voor de Tukkers.

In de 1e helft pakte FC Twente de voorsprong door een doelpunt van Renate Jansen: 1-0. Het was dus niet Fenna Kalma - die 30 doelpunten in 20 Eredivisie-wedstrijden maakte - die voor het openingsdoelpunt zorgde. Daar zal Kalma niet wakker van liggen, want Jansen maakte een heerlijk doelpunt. Met die 1-0-voorsprong ging FC Twente - dat landskampioen Ajax uitschakelde onderweg naar de finale - de rust in.

Erop en erover

Na de thee was daar de 2-0 van Kim Everaerts, na 67 minuten. Van een afstandje verdubbelde zij de voorspong voor Twente. In de slotfase maakte Elena Dhont aan alle twijfel een einde: 3-0. Bente Jansen, nét in het veld, maakte er in de 91e minuut ook nog 4-0 van met haar eerste balcontact. Daarmee was de beker definitief binnen voor Twente. De eerste sinds 2015.