Vrouwenvoetbal blijft records breken! 39k fans bij Juve – Fiorentina

24 maart 2019

BSR Agency

Vrouwenvoetbal is hot! Dat bleek vorige week maar weer eens toen er in Spanje een nieuw toeschouwersrecord werd geschreven. Meer dan 60 duizend mensen zagen de wedstrijd tussen Atlético Madrid en FC Barcelona in het stadion en dat betekende een nieuw wereldrecord in clubverband.


Ook in Italië kijken ze graag naar de voetbalvrouwen. Bij de wedstrijd tussen Juventus en Fiorentina waren 39.027 stoeltjes gevuld. Ook een record! In Turijn zagen de fans koploper Juventus met 1-0 van achtervolger Fiorentina winnen. Het vorige record in Italië stond op 14k toeschouwers, al moet er wel gezegd worden dat dit maal alle kaartjes gratis waren.

Méér!
Het algemene wereldrecord in het vrouwenvoetbal staat op 90.185 toeschouwers. Zo veel mensen keken in 1999 naar de WK-finale tussen de Verenigde Staten en China in de Rose Bowl in Pasadena. Bij de finale van de Olympische Spelen waren er 80.000 toeschouwers. Komende zomer zijn alle kaarten voor de WK-finale in Lyon uitverkocht. Daar zullen dan, als het goed is, 59.186 stoeltjes gevuld zijn.