Wiegman kan finaleplaats niet geloven: ‘We zijn gewoon een vechtmachine’

4 juli 2019

BSR Agency

Sarina Wiegman kon het een kwartier na de wedstrijd nog steeds niet geloven. Oranje staat gewoon in de finale van het WK! ,,Dat gaat misschien wel een halfjaar duren‘’, knipoogde de bondscoach in een eerste reactie na afloop.


Toen ze er kort erna nog eens naar gevraagd werd, daalde het besef wel in. ,,Dit team vertrouwt gewoon steeds op zijn kwaliteit. Toen we 2 jaar geleden Europees kampioen werden, voelde dat onwerkelijk. Net als nu was de kans klein op een prijs. Dat hebben we voor het WK nog gezegd, maar nu staan we in de finale! En die kunnen we ook echt winnen.”

Eenheid
Wiegman roemde nog maar eens de eenheid binnen haar WK-selectie. ,,We zijn gewoon een vechtmachine. Er zit een enorme drive in dit team. Als je als team functioneert, kun je meer. En dan hoef je niet altijd beter te zijn dan een tegenstander. Dan kun je van iedereen winnen. Dat zag je in deze wedstrijd ook weer. Er werd bij ons gestreden voor elke meter. Alles deden we samen. In de 1e helft hadden we het nog hartstikke moeilijk. Maar na verloop van tijd kregen we meer grip. We hebben ons echt in de wedstrijd geknokt.”

Rustig en koel
Wiegman wist in de spannende verlenging het overzicht te behouden. ,,Ik ben rustig en koel gebleven, ik weet ook niet hoe dat komt. Ik weet gewoon dat je tot het laatste fluitsignaal nooit helemaal zeker bent bij zo’n stand. Je moet altijd alert blijven.”