WK voetbal: bezoekersaantallen vallen zwaar tegen

12 juni 2019

EPA

De eerste ronde van twaalf groepswedstrijden van het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk zit erop. Ondanks de groeiende populariteit blijven de stadions - op vier wedstrijden na - maar voor de helft gevuld.


De FIFA maakte zich achteraf gezien een maand voor het WK compleet belachelijk, want de wereldvoetbalbond postte een tweet, waaruit leek dat er nog maar tickets voor een ‘paar’ wedstrijden beschikbaar zijn. Tja..
Slechts 14 van de 52 wedstrijden zijn uitverkocht. Ook de bezoekersaantallen vallen tegen. Waar in totaal 334.616 toeschouwers het tot dusverre afgespeelde spektakel hadden kunnen bewonderen, bleef het aantal toeschouwers steken op 210.757. Het WK  heeft vooralsnog een bezettingsgraad van 62,98 procent. 

Toplanden scoren wel
Slechts drie van de tot dusverre twaalf gespeelde groepswedstrijden stijgen boven een bezettingsgraad van 85 procent uit. De openingswedstrijd Frankrijk tegen Zuid-Korea (99,23 procent), Brazilië tegen Jamaica (98,16 procent) en Verenigde Staten tegen Thailand (86,04 procent) doen het het best. Ook Australië - Italië doet het redelijk met een bezettingsgraad van 68,05 procent. 

Ook weinig publiek bij Nederland
Waar de overige wedstrijden net iets meer dan de helft van de stadions vullen, doen twee wedstrijden dat niet. Engeland - Schotland heeft de slechtste bezettingsgraad met 37,57 procent, Nederland - Nieuw-Zeeland doet het met 44,39 procent niet veel beter.