Wordt Sarina Wiegman de nieuwe bondscoach van Engeland?

6 mei 2020

BSR Agency

Sarina Wiegman heeft het Nederlandse vrouwenvoetbal wereldwijd op de kaart gezet. Met het winnen van het EK in 2017 en de finaleplek op het WK vorig jaar, is ze interessant voor heel veel clubs en landen als coach. Bij Engeland moeten ze volgend jaar op zoek naar een nieuwe bondscoach voor de 'Lionesses' omdat Phil Neville vertrekt. Nu wordt Wiegman naar voren geschoven als zijn vervanger.


De Britse kwaliteitskrant The Guardian roept het bestuur van de FA op om voor Wiegman te kiezen. "Onze toekomst moet ook oranje worden", schrijft de krant. "De andere kandidaten die genoemd worden zijn goed, maar niet zo goed als Wiegman." Die kandidaten zijn Jill Ellis, de voormalig bondscoach van de Verenigde Staten, Emma Hayes (Chelsea), Casey Stoney (Manchester United) en Laura Harvey van eerst Arsenal en nu in de opleiding van Amerika.

'Ze voldoet aan een hoop eisen'
"Wiegmans contract bij Nederland loopt in 2021 af en ze staat open voor een nieuwe uitdaging. De FA zou er goed aan doen om haar te polsen. Ze voldoet aan een hoop eisen."